Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024

Πεντανόστιμο πιάτο

 ΡΙΖΟΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
του Μάνου Δημητρούλη*

Ένα πανεύκολο πεντανόστιμο πιάτο, που μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο, σαν πρωινό ή ελαφρύ βραδινό ή σνακ & να καλύψει την επιθυμία μας για κάτι γλυκό.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

3 κούπες (720 ml) Φυτικό Ρόφημα Σόγιας
1 κούπα (180 γρ.) ρύζι για ριζότο 
1/2 κούπα (50 γρ.) σκόνη άγλυκου κακάο
100 γρ. μέλι
40 γρ. μαύρη κουβερτούρα
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες Φυτικό Ρόφημα Σόγιας και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς.
Σε άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κούπα Φυτικό Ρόφημα Σόγιας, το μέλι, το κακάο, αλάτι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
Ενώνουμε τα 2 μείγματα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με έξτρα Φυτικό Ρόφημα Σόγιας.
Καταναλώνεται ζεστό ή αποθηκεύεται αφού κρυώσει σε γυάλινο σκεύος και συντηρείται στο ψυγείο για λίγες (3-4) ημέρες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ [ανά μερίδα (1/6 συνταγής)]

Ενέργεια: 211 kcal
Υδατάνθρακες: 28.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.5γρ.
Λιπαρά: 7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου