Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα που περιγράφει τις σκανταλιές του Αντώνη, ενός αγοριού και των αδελφών του, της Αλεξάνδρας, της Πουλουδιάς και του Αλέξανδρου, που κάνουν διακοπές στην εξοχική κατοικία των θείων τους στην Καστέλα, στον Πειραιά, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στο αυστηρό περιβάλλον όπου η πειθαρχία, τα μαθήματα Αγγλικών και καλής συμπεριφοράς, καθόριζαν την καθημερινότητά τους, τα ανδραγαθήματα του μικρού αγοριού προκαλούν την αποδοκιμασία των ενηλίκων και τον θαυμασμό των παιδιών.
Ιδιαίτερα της Πουλουδιάς, που λατρεύει τον ατίθασο Τρελαντώνη. Πώς να ξεχάσει κανείς το δοκιμαστικό κάπνισμα του ναργιλέ, τη βαρκάδα στ΄ ανοιχτά με τη φουρτούνα, την αποτυχημένη προσπάθεια να πηδήξει πάνω απ΄ την στέρνα, το παιχνίδι με τη ραπτομηχανή τη φύλαξη των κανατιών του Μπαρμπαγιάννη;
Ο ερχομός των γονιών τους από την Αλεξάνδρεια επαναφέρει την τάξη, κάνοντας όλους και ιδιαίτερα τον αντώνη να σοβαρευτεί.
[Εκδότης Βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ, σελίδες 302, έτος πρόσφατης έκδοσης 2009, εικονογράφηση: Μαρία Παπαρρηγοπούλου]

ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΖΕΛΙΟΥ 

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου