Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ

Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα για νέους το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση του παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας. Μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια που προσφέρει ωραία και σημαντικά μηνύματα, αλλά και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής απαραίτητο για κάθε έφηβο της σύγχρονης εποχής. 


 Η ηρωίδα, μια δεκαεξάχρονη κοπέλα, η Κόννη Σκουφίτση, έρχεται μόνη στην Ελλάδα από την Βοστώνη της Αμερικής φορώντας πάντα κάτι κόκκινο. Σε ένα δάσος αλλιώτικο από τσιμεντένιους κορμούς, όπως χαρακτηρίζεται εξαιτίας της τσιμεντοποίησης, πάει εκεί να συναντήσει την γιαγιά της,  για να την φροντίσει που είναι στο νοσοκομείο. Οι γονείς της λόγω των υποχρεώσεων τους δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν μαζί της.
Την πρώτη κιόλας μέρα της παραμονής της στην Αθήνα γνωρίζει ένα άγνωστο άτομο, τον Λυκίδη, και έναν σπουδαστή της νομικής, τον Σωτήρη, γιο μιας άρρωστης κυρίας, δίπλα στη γιαγιά της. Εκεί μετά από πολλές συναντήσεις καταλαβαίνει, με την βοήθεια του σπουδαστή Σωτήρη, πως ο καλοντυμένος είναι έμπορος ναρκωτικών. Με την αστυνομία του στήνουν παγίδα, κατορθώνοντας επίσης να σώσει από τα ναρκωτικά και την αγαπημένη της φίλη Νάνση.
Η γιαγιά της καλυτερεύει και επιστρέφει στην Αμερική, κρατώντας στην καρδιά της τη φιλία και την αγάπη του συμμάχου και βοηθού της , σε αυτόν αγώνα.
[Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ,  σελίδες 160, έτος πρόσφατης έκδοσης 2015]
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο ο μαθητής το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου