Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Διαγωνισμός σκίτσου και γελοιογραφίας

Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας

Διαγωνισμός σκίτσου και γελοιογραφίας με θέμα,  «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Educartoon και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός διενεργείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016 που έχει τίτλο «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση» και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας καθώς και των σχολείων της Ομογένειας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» του σκίτσου, να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα των ατόμων στις σύγχρονες πλουραλιστικές κοινωνίες και να αποτυπώσουν αναπαραστάσεις του ξένου και του διαφορετικού δημιουργώντας έργα ατομικά ή ομαδικά (σκίτσα, γελοιογραφίες), τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν σε ηλεκτρονική έκθεση.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα τμήμα σχολείου, μια τάξη, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις σχολείου ή μεμονωμένοι μαθητές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των συμμετεχόντων ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Τα έργα αξιολογούνται  από Κριτική Επιτροπή που την αποτελούν ειδικοί ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί.
Ο διαγωνισμός έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων την 31η Ιανουαρίου 2017.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό, οι όροι συμμετοχής καθώς και οι φόρμες της αίτησης συμμετοχής και του καταλόγου συμμετεχόντων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Educartoon ( http://www.educartoon.gr) .
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο e-mail: info@educartoon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου