Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973

 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε στις 17 Νοεμβρίου, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, με τρόπο που αναδείκνυε το πνεύμα της εξέγερσης. Την αντίδραση των φοιτητών ενάντια στο καθεστώς της δικτατορίας, στην υποκρισία, τον αυταρχισμό και την ασυδοσία και υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας, καθώς και στην παροχή παιδείας που να μορφώνει και για ζωή με αξιοπρέπεια και με εργασία! 

Κείμενα, τραγούδια, οπτικοακουστικό υλικό και χορευτικά δρώμενα περιελάμβανε η γιορτή, με πολύ ωραίο περιεχόμενο και αρμονικά συνδυασμένα, τα οποία συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στην γιορτή μαθητές, γονείς και καθηγητές.
 Ωραία τραγούδια, απαγορευμένα από την δικτατορία, που συνδέονται με τις μέρες του Νοεμβρίου του 1973, ακούστηκαν από την χορωδία του σχολείου, που διεύθυνε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα. Οι εικόνες και τα βίντεο που προβλήθηκαν ζωντάνεψαν τον αγώνα των φοιτητών  για την αποκατάσταση  της  δημοκρατίας, για «Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία». Τα κείμενα, τα ποιήματα και τα δρώμενα πρόβαλαν τον ενθουσιασμό, τις αρχές και την αγνότητα των απόψεων των ελεύθερα αγωνιζόμενων φοιτητών. 
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος, ήταν η επιβράβευση στην προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών, Ασπασίας Αμβράζη και Ανδρέα Μακρογκίκα, που είχαν την ευθύνη και  τον συντονισμό του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου