Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ 

Το χρονοδιάγραμμα των γραπτών εξετάσεων στα γυμνάσια ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και η Βουλή ψήφισε επείγουσες διατάξεις που αφορούν και την μέση εκπαίδευση. 

Τα αποτελέσματα φοίτησης των μαθητών του γυμνασίου εκδίδονται 31 Μαΐου. Η γραπτή εξεταστική περίοδος στο γυμνάσιο διεξάγεται το χρονικό διάστημα 1 έως 8 Ιουνίου και περιλαμβάνει τα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία). Στις 7 και 9 Ιουνίου εξετάζονται μόνον οι μαθητές που δεν προσήλθαν στις εξετάσεις λόγω ασθενείας. Τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου, ανακοινώνονται στις 12 Ιουνίου.
Οι παραπεμπόμενοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για κάθε μάθημα στο οποίο έχουν παραπεμφθεί το διάστημα 13 - 23 Ιουνίου και δίνουν εξετάσεις 26 και 27 Ιουνίου. Η έκδοση αυτών των αποτελεσμάτων γίνεται στις 29 Ιουνίου
Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης, αν δεν προαχθούν, τότε επαναλαμβάνουν την τάξη. Οι μαθητές της Γ' τάξης, έχουν την δυνατότητα και τρίτης εξεταστικής περιόδου τον Σεπτέμβριο πριν από την έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους.
Ένας μαθητής προάγεται ή απολύεται όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10), ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13). Διαφορετικά παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα, στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10).
Στα μαθήματα της πρώτης ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές, με την προφορική εξέταση να προηγείται της γραπτής, ενώ για τα μαθήματα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές.
Ψηφίστηκε, πρόσφατα, στην Βουλή επείγουσες διατάξεις που αφορούν και την μέση εκπαίδευση. Στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Καθιερώνεται από το σχολικό έτος 2016-2017 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ο Ενιαίος Αριθμός Μαθητή, ο οποίος είναι αμετάβλητος καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης του μαθητή. Ο Ενιαίος Αριθμός Μαθητή εκδίδεται μετά την εγγραφή του μαθητή στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Επανέρχονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας οι αρμοδιότητες έγκρισης και διενέργειας του συνόλου των σχολικών εκδρομών και των πάσης φύσεως μετακινήσεων των μαθητών και εκπαιδευτικών στο εσωτερικό και εξωτερικό. Το οποίο, στην συνέχεια, θα καθορίσει τα αρμόδια όργανα και την διαδικασία έγκρισής τους.
Οι απουσίες μαθητών που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πανελλήνια ή πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια εμβέλεια δεν θα υπολογίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου