ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Αγαπημένο γλυκό που τακτικά παρουσιάζεται στο οικογενειακό τραπέζι, ιδιαίτερα στις περιόδους νηστείας. Έχει ενδιαφέρουσα διατροφική αξία αν καταναλωθεί σε κανονική ποσότητα διότι η ποσότητα ζάχαρης και ελαιολάδου που περιέχει του δίνει μεγάλη θερμιδική αξία.
Στα θετικά του, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αποτελεί καλή πηγή φωσφόρου και περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
κανέλα ξύλο
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
ξηροί καρποί (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό και το ξύλο κανέλας. Σε μια άλλη βαθειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι, το έχουμε στην φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνουμε την κανέλα και σιγά-σιγά το σιρόπι. Το έχουμε στην φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το βάζουμε στην φόρμα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
ΣΣ. Η συνταγή του μαθητή αποτελεί εργασία του στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας της καθηγήτριας Ασπασίας Αμβράζη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου