Τρίτη 28 Απριλίου 2020

18 ΜΑΪΟΥ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Περιλαμβάνει και την εκπαίδευση η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν τα Γυμνάσια. Τα λύκεια ξεκινούν στις 11 Μαΐου η Γ’ τάξη, οι δε Α’ και Β’ στις 18 Μαΐου. «Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό», συμπλήρωσε.


«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά», είπε ο πρωθυπουργός.
Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό για την σταδιακή και υπό προϋποθέσεις επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ο πληθυσμός των παιδιών, σύμφωνα με τους αρμόδιους, κινδυνεύει πλέον λιγότερο και φαίνεται να μεταδίδει λιγότερο τον κορωνοϊό.
Με ποιο τρόπο, πως θα γίνει η επιστροφή στα θρανία;
Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας επεξεργάζονται τις ενέργειες που πρέπει να οριστούν ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο μέτρων ασφαλείας.

Η Υπουργός Παιδείας πρόκειται να κάνει αναλυτική ενημέρωση, αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου.
Υπομονή λοιπόν! Αύριο «τα σπουδαία»!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου