Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Οδηγίες μαθητών

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διευρύνει την τηλεκπαίδευση το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας εφαρμόζοντας την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που διεξάγεται σε πραγματικό χρόνο, η οποία λειτουργεί παράλληλα με την ασύγχρονη διδασκαλία.

Συμμετέχουν έξι εκπαιδευτικοί που καλύπτουν τρίωρο καθημερινό πρόγραμμα, τις ώρες 9:00-11:45 με έναρξη την Δευτέρα 6 Απριλίου. Το πρόγραμμα και οι ώρες διδασκαλίας είναι σε φωτογραφικό αρχείο που μεγεθύνεται. 
Προαπαιτεί, για να λειτουργήσει αυτός ο τρόπος τηλεκπαίδευσης, στον εξοπλισμό να υπάρχει μικρόφωνο, ακουστικά ή ηχεία και προαιρετικά κάμερα. Συνδέεστε με PC, Smartphone, Tablet και η αναγκαία σύνδεση στο διαδίκτυο .
Οι μαθητές, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσουν το λογισμικό Webex meetings στον υπολογιστή τους μιας και μπορεί να τρέξει και ως web εφαρμογή. 
Κάθε εκπαιδευτικός αποστέλλει το σύνδεσμο της προσωπικής του ψηφιακής τάξης στους μαθητές του μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό που έχουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο .
 Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα πατώντας απλώς τον αντίστοιχο σύνδεσμο, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στο σύνδεσμο https://www.openbook.gr/odigos-mathiti-webex/  που επεξηγεί βήμα-βήμα τα τεχνικά στοιχεία που πρέπει ο μαθητής να εφαρμόσει για τη σύνδεση του στην ψηφιακή τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου