Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Νεανικοί λόγοι για να το επισκεφτείτε... 2/20

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ

Με αφορμή τον ανοιξιάτικο καιρό των τελευταίων ημερών, το κλείσιμο των σχολείων και το κίνημα «Μένουμε σπίτι», με νοσταλγία θυμάμαι την παραλία της Καλόγριας που επισκέφτηκα την Καθαρά Δευτέρα πριν αλλάξει τόσο πολύ η καθημερινότητά μας… 

Η παραλία της «Καλόγριας» ή «Καλογριάς» είναι από τις πιο φημισμένες της Αχαΐας, και όχι μόνο, και κατά τη θερινή περίοδο συρρέει σε αυτήν μεγάλο πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη: κυρίως από τη γύρω περιοχή, τη δυτική Αχαΐα, την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της, καθώς και από μέρη της Ηλείας. Είναι μια μεγάλη παραλία με καθαρά νερά και αμμουδιά όπου σε συνδυασμό με το δάσος της Στροφυλιάς αποτελεί ειδυλλιακό μέρος.
Το μέρος αξίζει να το επισκεφτεί κανείς για τη φυσική του ομορφιά, καθώς πρόκειται για ένα από τα λίγα δάση που βρίσκονται τόσο κοντά στη θάλασσα. Η παραλία είναι αμμώδης και αρκετά ρηχή – ό,τι πρέπει για παιδιά. Είναι οργανωμένη σε ένα κομμάτι της,  μην ξεχάσετε να κάνετε το πέρασμά σας από το δάσος. Θα βρείτε πεύκα, κουκουναριές και βελανιδιές, ενώ στο δάσος φωλιάζουν αρκετά πουλιά.

ΦΑΙΗ ΓΑΒΡΑ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου