Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Εποχή κορωνοϊού

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η πρώτη μέρα είναι ξεχωριστή στην ζωή του σχολείου. Τούτη την φορά ήταν παράξενη και αμήχανη η επάνοδος με το καλυμμένο μισό πρόσωπο με μάσκα.
Το προαύλιο γέμισε με παιδιά και συζητούσαν σε παρέες. Είχαν πολλά να πουν, αλλά η απειλή του κορωνοϊού που εκφράζεται με την μάσκα περιόριζε την ζωντάνια. Όλα γίνονταν χαμηλόφωνα…

Οι μαθητές της Α’ τάξης σε παρέες από το δημοτικό εξερευνούσαν τον νέο σχολείο. Το αντίκριζαν πρώτη φορά, όσες ενημερώσεις είχαν ήταν έμμεσες από αδέλφια ή γνωστούς. Το βρήκαν θαυμάσιο και ελκυστικό.
Οι γονείς των νέων μαθητών βρέθηκαν έξω στα κάγκελα του γυμνασίου, τα προληπτικά μέτρα τους απέτρεψαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους στο νέο σχολικό περιβάλλον. Η συγκίνησή τους όμως ήταν ευδιάκριτη! Από τον ήχο των μεγαφώνων έβλεπαν τα παιδιά που έγιναν έφηβοι. Φαντάζονταν τις κινήσεις τους, τις αντιδράσεις τους! Περίμεναν υπομονετικά να τους διηγηθούν τις εντυπώσεις του…
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε! Αυθόρμητα η κάθε τάξη πήρε την θέση της στο χώρο της πρωινής συγκέντρωσης. Κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις αίθουσες. Οι καθηγητές τους ενημέρωσαν  για τα μέτρα πρόληψης που χρειάζεται να υιοθετήσουν στο σχολείο. Έλαβαν το πρόγραμμα και μία μάσκα…
Ο ιερέας τέλεσε την ακολουθία το Αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες καθηγητών, γονέων και μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο και η εκπρόσωπος του δήμου Αναστασία Πατεράκη. Το υπόλοιπο σχολείο την παρακολούθησε μέσα από τις τάξεις με την βοήθεια των μεγαφώνων.
Ο ιερέας στην συνέχεια επισκέφτηκε κάθε αίθουσα και έρανε τους μαθητές με το Αγιασμένο νερό.
Η μέρα ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των βιβλίων, ιδιαίτερα κοπιαστική διαδικασία για τους μαθητές της Α’ τάξης, λόγω του όγκου και του βάρους τους.
Η ευχή «Καλή σχολική χρονιά» να ευοδωθεί. Η μπόρα του κορωνοϊού να παρέλθει σύντομα. Το σχολείο να ζει σε φυσιολογικές συνθήκες. Να αντικρίζουμε τα πρόσωπα όπως είναι, ακάλυπτα και χωρίς φόβο.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου