Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πως το φαντάζονται οι μαθητές

Το σχολείο του μέλλοντος

Στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών δόθηκε το θέμα: «Το σχολείο του μέλλοντος». Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές ενεργοποίησαν την φαντασία τους και απεικόνισαν το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας μετά από χρόνια, όπου η εποχή είναι πιο ψηφιακή.
Τα δημιουργήματα των παιδιών επρόκειτο να παρουσιαστούν σε ομαδική μαθητική έκθεση, αλλά ο κορωνοϊός την «ανέβαλε επ’ αόριστον»…
Η εμπνευσμένη ικανότητα των μαθητών τους οδήγησε στο μέλλον. Στα έργα τους αποτυπώνονται και καταστάσεις που βιώθηκαν πρόσφατα, όπως η τηλεκπαίδευση, που εφαρμόστηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε! Το αισιόδοξο είναι ότι το σχολείο δεν θα είναι γεμάτο κτίρια και με εξωγήινη αποκρουστική όψη. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι προσαρμοσμένο αρχιτεκτονικά στις νέες συνθήκες με αισθητική. Τη σημερινή μορφή και δομή του σχολείου κάποιοι την προστατεύουν. Στολίζονται όμως οι τοίχοι με καλλιτεχνικές τοιχογραφίες ή με ευχάριστα χρώματα. Παράλληλα προστίθενται και εγκαταστάσεις που έλκουν την παραμονή των μαθητών στο χώρο και συνδέονται με την ψυχαγωγία. 
Βλέπουμε ένα σχολείο ανθρώπινο και οικολογικό. Δέντρα και λουλούδια στολίζουν τον χώρο, όπου η αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης τους φανερώνει την κάθε εποχή του έτους. Η χρειαζούμενη ενέργεια λαμβάνεται από τον άνεμο και την ήλιο. 
Το σχολείο του μέλλοντος έτσι θα πρέπει να είναι, η φαντασία των  μαθητών που είναι το μέλλον, το προσεγγίζει…

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου