Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μέρες ποδοσφαίρου

  Ένα παιχνίδι για όλους

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε έναν τόπο παιχνιδιού, καθώς φιλοξενεί μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και αγώνες, να μάθουν τεχνικές με μπάλα, να πάρουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και  να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με θέμα -τί άλλο;- το ποδόσφαιρο. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο», οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη των παιδιών. Το αφιέρωμα Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο.
Συζήτηση | Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο
 Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 17:00

Αν ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, όπως σθεναρά υποστήριζε ο Νέλσον Μαντέλα, τότε το ποδόσφαιρο, ως το πιο δημοφιλές όλων των αθλημάτων, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Στην συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο», διακεκριμένοι επιστήμονες από τοv χώρο της Ιατρικής, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής, του σεβασμού του αθλητικού πλουραλισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές αναδεικνύουν, μέσα από την εμπειρία και το παράδειγμά τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.   
Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος». 
Δείτε το πρόγραμμα της συζήτησης εδώ.
Η συζήτηση πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί με live streaming, λόγω των των μέτρων για τη δημόσια υγεία.
Υπάρχει η δυνατότητα  να παρακολουθήσετε τη συζήτηση διαδικτυακά ζωντανά στη σελίδα https://www.snfcc.org/, καθώς  στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube. 
…………….

Ομαδικό Παιχνίδι (Football Skills)| Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 18.00-21.00| Για παιδιά 5-13 ετών

Με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/προπονητριών και με διάθεση για παιχνίδι, τα παιδιά καλλιεργούν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους με και χωρίς τη χρήση μπάλας. Ταυτόχρονα, μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι, μαθαίνουν πως στόχος είναι η ατομική και η συλλογική προσπάθεια και όχι το τελικό αποτέλεσμα. 
5-7 ετών: 18.00-18.30
5-7 ετών: 18.30-19.00
8-10 ετών: 19.00-19.30
8-10 ετών: 19.30-20.00
11-13 ετών: 20.00-20.30
11-13 ετών: 20.30-21.00
Έως 8 συμμετοχές ανά 30 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
………………..
Καταραμένη Ομάδα (2009)|ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡAΦΟΣ| Ξέφωτο
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου,  20:30

Μια ματιά στην controversial θητεία του Brian Clough, ο οποίος το 1974 διετέλεσε προπονητής της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Leeds United για… μόλις 44 μέρες! Από το ομώνυμο bestseller του David Peace που δίχασε στη Μεγάλη Βρετανία το 2006, με πολλούς να θεωρούν ότι απείχε αρκετά από τα πραγματικά γεγονότα, προέκυψε μία από τις σοβαρότερες και πλέον κριτικά αποδεκτές βιογραφικές κινηματογραφικές παραγωγές με φόντο τον κόσμο των ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο σκηνοθέτης της, Tom Hooper, εξελίχθηκε σε πολυβραβευμένη φίρμα παγκόσμια επιτυχημένων φιλμ όπως «Ο Λόγος του Βασιλιά» (2010), «Οι Άθλιοι» (2012) και «Το Κορίτσι από τη Δανία» (2015).Σκηνοθεσία: Tom Hooper.
………………………….
Street Soccer| Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών| παιδιά 5-13 ετών
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου| 09:00-12:00

Διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου, με μικρές ομάδες, για παιδιά από 5 έως 13 ετών, με στόχο τη συμμετοχή και τη διασκέδαση.
5-7 ετών: 09.00-09.30
5-7 ετών: 09.30-10.00
8-10 ετών: 10.00-10.30
8-10 ετών: 10.30-11.00
11-13 ετών: 11.00-11.30
11-13 ετών: 11.30-12.00
Έως 8 συμμετοχές ανά 30’
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
………………………
Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας με Μπάλα| Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:00| παιδιά 6 ετών και άνω

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ
Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες βελτιώνουν την τεχνική τους, προσπαθώντας να κρατήσουν την μπάλα ποδοσφαίρου στον αέρα. Στόχος του παιχνιδιού είναι να πετύχουν το τέρμα, χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει το έδαφος.

CROSSBAR
Ένα παιχνίδι που καλλιεργεί την ευστοχία των σουτ, καθώς οι παίκτες καλούνται να πετύχουν το οριζόντιο δοκάρι. Τα σουτ γίνονται από διαφορετικά σημεία, ενώ κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών.

SNOOKER
Ένα παιχνίδι που αποτελεί παραλλαγή του αυθεντικού παιχνιδιού Snooker το οποίο ανήκει στην κατηγορία του μπιλιάρδου. Στόχος του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τέρματος στις έξι εστίες που τοποθετούνται στο γήπεδο.
Έως 8 συμμετοχές ανά 20 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
……………………….
FutbolNet| Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών| παιδιά 6-13 ετών
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 17.00-18.00 & 18.00-19.00 

Το FutbolNet είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις αξίες του αθλητισμού ως όχημα για την κοινωνική ενσωμάτωση, την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, καθώς και την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου διαβίωσης με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητα. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναπτύσσουν, κατ’ αρχήν, κοινωνικές και στη συνέχεια, αθλητικές δεξιότητες, παίρνοντας μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προωθούν τις αξίες της ταπεινότητας, της προσπάθειας, της φιλοδοξίας, του σεβασμού και της συνεργασίας.
Έως 8 συμμετοχές ανά slot
17.00-18.00: 6-9 ετών
18.00-19.00: 10-13 ετών
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
…………………….
Ποδόσφαιρο για όλους| Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών| Για ενήλικες
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:30

Ποδοσφαιρικές δραστηριότητες ανοιχτές σε όλους. Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε ενήλικες που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τόσο σε προπόνηση όσο και σε αγώνα, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο τις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Hope Sports" που υλοποιεί η Οργάνωση Γη και έχει στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και  προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού.
Έως 8 συμμετοχές ανά 30’ (κυκλική προπόνηση και μικρός αγώνας)
 Γυναικών, Σάββατο 26/09,19.30-22.00
Ανδρών, Κυριακή 27/09, 19.30-22.00
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
………………………
Η Μεγάλη Απόδραση των 11 (1981)| ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡAΦΟΣ| Ξέφωτο
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:30

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αιχμάλωτοι των συμμαχικών δυνάμεων, υπό την καθοδήγηση Βρετανού πρώην ποδοσφαιριστή της West Ham United, δέχονται να πάρουν μέρος σε αγώνα έναντι γερμανικής ομάδας. Οι τελευταίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το παιχνίδι για προπαγανδιστικούς λόγους, ενώ οι πρώτοι θα συνειδητοποιήσουν πως πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία… να αποδράσουν! Η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ταινία όλων των εποχών, εκτός από το ονομαστό cast (Sylvester Stallone, Michael Caine, Max von Sydow), φιλοξενεί στον teren και μερικούς αληθινούς stars της μπάλας (Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Kazimierz Deyna, Paul Van Himst, Mike Summerbee, Hallvar Thoresen, Werner Roth). Σκηνοθεσία: John Huston
………………………
Αναζητώντας τον Έρικ (2009)| ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡAΦΟΣ| Ξέφωτο
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 20:30

Ο Eric Bishop είναι ένας φανατικός ποδοσφαιρόφιλος και οπαδός της Manchester United που βγάζει τα προς το ζην ως ταχυδρόμος στην πόλη του Μάντσεστερ. Τα πάντα στη ζωή του παίρνουν την κατιούσα και, σταδιακά, απομένει χωρίς ανθρώπους στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια. Και, εντελώς ξαφνικά, θα εμφανιστεί μπροστά του ο ποδοσφαιρικός του ήρωας, ο Eric Cantona! Μπορούσε να υπάρξει καλύτερο… life coaching από αυτό; Μία χιουμοριστικά ειρωνική ματιά στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται οι μύθοι από ποδοσφαιρόφιλους που φανατίζονται με τη μπάλα, ξεφεύγοντας εντελώς από την έννοια της «φυγής» που προσφέρει το sport. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών. Σκηνοθεσία: Ken Loach.
……………….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Στις αθλητικές δραστηριότητες που διεξάγονται στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Στις κινηματογραφικές προβολές είναι υποχρεωτική ι η χρήση μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Για την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχει σχεδιαστεί μια ειδική υποδομή στο Ξέφωτο με σημάνσεις, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες μέχρι και 4 άτομα.
Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, σε περίπτωση υπέρβασης του μέγιστου αριθμού των επισκεπτών που επιτρέπονται στο Ξέφωτο, θα χρειαστεί να ακυρωθεί η προβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου