Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ε-books

 Ηλεκτρονικά βιβλία

Στη σημερινή εποχή η τεχνολογία είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Σημαντικές χρήσεις της αποτελούν η ψυχαγωγία και η διασκέδαση. Λόγω της καραντίνας χρησιμοποιούμε την τεχνολογία πολλές ώρες κάθε μέρα. Συνήθως βλέπουμε ταινίες ή σειρές που κρατάνε ώρες πολλές. Ένας ακόμα τρόπος ψυχαγωγίας είναι και τα ηλεκτρονικά βιβλία γνωστά και ως e-books.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα με την χρήση ηλεκτρονικών βιβλίων. Ένα από αυτά και το πολύ χαμηλό κόστος. Ένα βιβλίο αξίας 15 ευρώ θα κόστιζε 1 ή 2 ηλεκτρονικά. Γιατί; Είναι απλό. Δεν υπάρχει κόστος χαρτιού, παραγωγής και διανομής του προϊόντος. Μάλιστα δίνεται και η δυνατότητα ακοής του βιβλίου, οπότε δεν χρειάζεται να κοιτάς μια οθόνη για πολλές ώρες. Και κάτι ακόμα. Η τελευταία σελίδα σου, αποθηκεύεται αυτόματα, δεν χρειάζονται σελιδοδείκτες ή σημάδια. 
Όμως έχουν και πολλά μειονεκτήματα. Τα ηλεκτρονικά βιβλία αφού διαβάζονται μέσω υπολογιστή, κινητού ή τάμπλετ μπορούν προκαλέσουν προβλήματα στα μάτια μετά από πολλές ώρες ανάγνωσης. Επίσης πολλές θέσεις εργασίας χάνονται. Δεν χρειάζεται να εκτυπωθούν σε τυπογραφεία ούτε να διανεμηθούν σε βιβλιοπωλεία. Επιπλέον, μιας και είναι άυλα χάνεται η μοναδική αίσθηση της επαφής με το χαρτί, κάτι αρκετά σημαντικό για τους λάτρες του διαβάσματος. 
Πιστεύω πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλο και περισσότερος κόσμος θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά βιβλία. Είναι ο τρόπος ανάγνωσης του μέλλοντος, με τα πλεονεκτήματα αλλά και με τα μειονεκτήματά του.

Ζαφειρόπουλος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου