Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Πανδημία

Ψυχολογικές διακυμάνσεις και η δύναμη του αυτοπροσδιορισμού
 
Ο απροσδιόριστος φόβος που υπάρχει στο προσκήνιο σε σχέση με την υγεία, αλλά και η οικονομική δυσπραγία από την πανδημία επιδρούν δραματικά στην ψυχολογική διάθεση.
Στη συζήτηση  «Ψυχολογικές διακυμάνσεις και η δύναμη του αυτοπροσδιορισμού», εξετάζεται ποιες ομάδες παιδιών και ποιες οικογένειες πλήττονται παραπάνω, καθώς και την ύπαρξη νευροβιολογικών μηχανισμών που προωθούν την ανθεκτικότητά. Ακόμη, προσδιορίζονται οι επιπτώσεις της πανδημίας στη συχνότητα της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας μεταξύ των νέων.
Τέλος, θα δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα από τους ομιλητές για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους και πώς θα οδηγηθούμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον για την κοινωνία.
Η διάλεξη διεξάγεται διαδικτυακά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου τις ώρες 19:00-20:00. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά ΕΔΩ, καθώς και στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube
Διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - «Sports Excellence». Τη διοργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Ομιλητές

Εμμανουήλ Κουφάκης, Αστυνομικός Διευθυντής και Ψυχολόγος
Ανάργυρος Στριγγάρης, Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Ιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συντονιστές

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης «Sports Excellence»
Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος «Sports Excellence»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου