Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Προϋποθέσεις

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα 10 Μαΐου! Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξαναβρίσκονται στην τάξη, στον φυσικό χώρο διδασκαλίας. Η επαναλειτουργία των σχολείων, που ήταν κλειστά λόγω του κορωνοϊού, έφερε τροποποιήσεις και προϋποθέσεις στην λειτουργία τους.
 
Παράταση μαθημάτων και εξετάσεις

Η λήξη των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια παρατάθηκε κατά δύο εβδομάδες ορίστηκε ως καταληκτική ημέρα Παρασκευή 11 Ιουνίου.  
Οι γραπτές, προαγωγικές και απολυτήριες, εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται φέτος. 
Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του κάθε μαθητή προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Είσοδος στο σχολείο – self test

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι για να έλθουν στο σχολείο εκτός από την μάσκα χρειάζεται να έχουν κάνει και self-test, ακόμα και οι εμβολιασμένοι.
Χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία και η διάθεση ξεκινά από την Πέμπτη 6 Μαΐου. Για την παραλαβή χρειάζεται η επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ΑΜΚΑ ή δυσκολία στον εντοπισμό του στο σύστημα παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή που εμφανίζεται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf
Διενεργούνται στο σπίτι δύο self-test την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και Τετάρτη ή την επομένη, πριν την έναρξη του σχολείου. 
Το αποτέλεσμα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχεσαι με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
Η διαδικασία του self-test είναι εύκολη και απλή. Το σύντομο βίντεο (ΕΔΩ) είναι κατατοπιστικό. Οι μαθητές του γυμνασίου το κάνουν υπό την επίβλεψη γονέων τους.

Αν το self-test είναι αρνητικό

  Για τους μαθητές εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr που την έχουν μαζί τους και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα.
  Για τους εκπαιδευτικούς, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
  Σε περίπτωση    που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα ή τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

  Αν το self-test είναι θετικό

Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.
 Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
 Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, λαμβάνεται σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.
 
Μη έγκυρο
 
 Στη σπάνια περίπτωση «μη έγκυρου» αποτελέσματος, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή που εμφανίζεται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf.
 
Άρνηση
 
 Στην περίπτωση που  μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν  γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και  αποχωρεί από το σχολείο. Ειδικότερα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί μέχρις  ο κηδεμόνας του τον παραλάβει.
 
Απόρριψη του self-test 
 
Αν είναι αρνητικό απορρίπτεται στον κάδο απορριμμάτων.
Αν είναι θετικό απορρίπτεται στον κάδο απορριμμάτων, αλλά μέσα σε δυο σακούλες καλά κλεισμένες.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα self–test δεν τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

Δικαιολόγηση απουσιών

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self-test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό τεστ δεν προσμετρώνται με την επίδειξη του αποτελέσματος του επαναληπτικού τέστ. Τα επαναληπτικά τεστ πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου