Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Εικονογραφημένος-εκλαϊκευμένος οδηγός

 Άτλας Αμφιβίων και Ερπετών της Ελλάδας 

Παρουσιάζονται με κατανοητό, εικονογραφημένο και περιεκτικό τρόπο τα ενδημικά είδη ερπετοπανίδας, δηλαδή, οι βάτραχοι, οι χελώνες, οι σαύρες και τα φίδια, της Ελλάδας. Μια ενδιαφέρουσα γνωριμία η οποία γίνεται με τον πλέον σύγχρονο και επιστημονικό τρόπο. 
Εξετάζονται οι βασικές πληροφορίες για τη βιολογία των Ερπετών και Αμφιβίων της χώρας, η κατάσταση διατήρησής τους και η αξιολόγηση του καθεστώτος προστασίας και κινδύνου των ειδών. Επιπλέον, περιλαμβάνονται χάρτες της γεωγραφικής κατανομής τους  με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα. 
Πρόκειται για έκδοση που στοχεύει, βασικά, σε μαθητές σχολείων που επισκέπτονται το Ζωολογικό Μουσείο Πανεπιστήμιου Αθηνών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.  
Το ψηφιακό βιβλίο των 232 σελίδων, Β' έκδοσης του 2020, αλιεύθηκε από την ιστοσελίδα ΕΡΑΝΙΣΤΗΣ (https://eranistis.net/),  το επιμελήθηκαν ο Παναγιώτης Παφίλης, αναπληρωτής Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας στο Ε.Κ.Π.Α. και η Παναγιώτα Μαραγκού, επικεφαλής Προγραμμάτων Προστασίας Περιβάλλοντος της WWF Ελλάς.

Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Περισσότερα επιλεγμένα βιβλία σε αρχείο pdf βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου