ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ
του Μάνου Δημητρούλη*
Ευκολοπαρασκεύαστη συνταγή το άλειμμα κάστανου με μέλι το οποίο δίνει την γλυκιά γεύση στο πρωινό με ελάχιστες θερμίδες και καλύπτει όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και την λακτόζη!
Υλικά για 1 μεγάλο βάζο
700 γρ. κάστανα με τη φλούδα (περίπου 500 γρ. έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα)
¼ κούπας (80 γρ.) μέλι
1 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα κάστανα με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε από το νερό και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα καθαρίζουμε πολύ καλά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε τα κάστανα με το μέλι και τη βανίλια προσθέτοντας σταδιακά το νερό μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή σύσταση. Φυλάσουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά κ.σ.
Ενέργεια: 21 kcal
Υδατάνθρακες: 5 γρ.
Πρωτεΐνη: 0 γρ.
Λιπαρά: 0 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου