Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα άλλαξε!

ΒΙΒΛΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι μαθητές και φέτος παραλαμβάνουν τα βιβλία που διδάχθηκαν οι συμμαθητές τους τα προηγούμενα χρόνια! Τα νέα βιβλία (το πολλαπλό βιβλίο) δεν είναι έτοιμα ούτε αυτή τη χρονιά και είναι άγνωστο εάν και την επόμενη σχολική χρονιά θα βρίσκονται στα χέρια των μαθητών, καθώς οι εκδότες ζητησαν νέα παράταση για τη συγγραφή των βιβλίων. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε εφαρμογή τη διαδικασία συγγραφής των νέων βιβλίων το 2020. Σημειώνεται ότι όταν ετοιμαστούν τα νέα βιβλία αρχικά δίνονται στους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της  Α' Λυκείου. 
Η εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν ποιο βιβλίο θα διδάξουν κατά τη σχολική χρονιά. Τα προτεινόμενα βιβλία είναι εγκεκριμένα από το Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων. Παράλληλα, δημιουργείται ψηφιακή βιβλιοθήκη από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής (ΙΕΠ), ώστε οι εκπαιδευτικοί να παραπέμπουν τους μαθητές.
Στο γυμνάσιο, για φέτος, άλλαξε ένα βιβλίο, τα θρησκευτικά της Γ’ τάξης, με τον διακριτικό τίτλο: Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ.
Ειδικότερα τα βιβλία που πρόκειται να παραλάβουν, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές είναι:  Α’ τάξηΒ’ τάξηΓ’ τάξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου