Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Νεανικοί λόγοι για να την επισκεφτείτε... (15/24)

ΜΑΝΗ, Η ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 

Η Μάνη είναι ιστορική περιοχής της Πελοποννήσου που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της, το ακρωτήριο Ταίναρο. Οι σημαντικότερες πόλεις της είναι το Γύθειο, η Καρδαμύλη και η Αρεόπολη, ενώ πληθυσμός υπολογίζεται στις 20.000 κατοίκους. Η Μάνη είναι τόπος με πλούσια ιστορία και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Στη γεωμετρική εποχή κατοικήθηκε από Δωριείς αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας Σπάρτης. Στα νεότερα χρόνια η προσφορά των μανιατών στην Ελληνική Επανάσταση και στην απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό ήταν ανυπολόγιστη αφού πολέμησαν με πάθος και αυταπάτης για την ελευθερία. Η περιοχή υπήρξε μία από τις λίγες στον Ελλαδικό χώρο που δεν κατακτήθηκε από τους τούρκους. Σήμερα η Μάνη παρουσιάζει μία αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη διατηρώντας ταυτόχρονα το ξεχωριστό «χρώμα» της.

Υπάρχουν και νεανικοί λόγοι για να επισκεφτείς τη Μάνη

Η φυσική ομορφιά, το άγριο τοπίο, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας.
Όι ομορφες και πεντακάθαρες παραλίες, όπως ο Γερολιμένας, το Πόρτο Κάγιο, το μαρμάρι, το Βαθύ.
Οι φιλόξενοι άνθρωποι.
Η επίσκεψη στα μοναδικά σπήλαια Δυρού, κοντά στην Αρεόπολη.
Η επίσκεψη στο ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της στεριανής Ευρώπης.
 Η υπέροχη κουζίνα με τα νόστιμα φαγητά, όπως τα σαραφιόλια (πίτα με κίτρινη κολοκύθα), η μακαρονάδα τσουχτή, τα λαλάγγια και οι δίπλες.
Η επίσκεψη στα μοναδικά πυργόσπιτα της περιοχής. 
Η βόλτα δίπλα στη θάλασσα στο πανέμορφο Γύθειο.
Η επίσκεψη στα μουσεία πχ το αρχαιολογικό μουσείο Γυθείου
Η διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΤΕΡΟΥ

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ γυμνασίου, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη μαθητές και μαθήτριες περιγράφουν διάφορα μέρη από την πατρίδα μας και προτείνουν  να τα επισκεφθούμε για διάφορους (νεανικούς) λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου