Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτη μέρα!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η πρώτη μέρα είναι μοναδική διότι επανασυνδέονται οι μαθητές μετά από την τρίμηνη θερινή διακοπή. Και είχαν πολλά να συζητήσουν, το φανέρωσαν οι χαρούμενες φωνές των παιδιών στα πολλά «πηγαδάκια» που σχημάτισαν. Το σημαντικότερο,  σηματοδοτεί την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκίνησε  με ενθουσιασμό, αισιοδοξία και ελπίδες για καινούριες γνώσεις και εμπειρίες.
Ο εφημέριος του Αγίου Τρύφωνα, ο παπα-Μιχάλης, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι καθηγητές και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Γλυφάδας και αρκετοί γονείς κυρίως από την Α’ τάξη. 
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί για το νέο σχολικό έτος. Του Μητροπολίτη το μήνυμα ανάγνωσε ο ιερέας. Ο δήμος εκπροσωπήθηκε από την δημοτική σύμβουλο Σάσα Πατεράκη και τον Αντιδήμαρχο πόλης Νίκο Τσαμπήρα. Η διευθύντρια του γυμνασίου Ευγενία Λουμπαρδιά και ο διευθυντής του λυκείου Ισίδωρος Γλαβάς καλωσόρισαν τους μαθητές εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα. Κοινή ευχή, η καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Οι μαθητές στην συνέχεια κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις τάξεις τους, όπου τους δόθηκε και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των βιβλίων, που οι καθηγητές είχαν φροντίσει να είναι σε ατομική συσκευασία για  την καλύτερη διακίνησή τους.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πλούσια Φωτοειδησεογραφία της πρώτης μέρας

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΑΘΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου