Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024

Παραδοσιακή υψηλή μαγειρική

 ΤΑΞΙΔΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ 

Μαγείρεψαν με την βοήθεια ονομαστών σεφ εδέσματα που είχαν ως έμπνευση την κρητική κουζίνα οι μαθητές του Β3, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για πρόγραμμα του γνώστου εστιατορίου ARK, που βρίσκεται στην περιοχή των ΑΣΤΕΡΙΩΝ και απευθυνόταν σε μαθητές των γυμνασίων της Γλυφάδας.
Στον φροντισμένο κήπο του εστιατορίου υποδέχθηκαν τους μαθητές ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης με τον καλεσμένο του σεφ Μιχάλη Χάσικο, θεματοφύλακα της κρητικής κουζίνας και οι συνεργάτες τους, προσφέροντας τους χαρουπόψωμο με ταχίνι και μέλι. «Άγνωστο» έδεσμα και όπως είπαν τα παιδιά ήταν νοστιμότατο και αποτελεί εξαιρετική ιδέα για υγιεινό με ευχάριστη γεύση πρωινό!
Ακολούθησε το πρόγραμμα με το οποίο εισήγαγαν τους μαθητές στην γευστική και υγιεινή διατροφή που εμπνέεται από την κρητική κουζίνα. Οι μαθητές με καθοδήγηση προετοίμασαν τρία «πιάτα»
  • Χαρουπόψωμο που το κάλυψαν με χορταρικά απο πάνω έβαλάν ψητή σαρδέλα
  • Ριζότο με σουπιά, όπου χρησιμοποιήθηκε και το μελάνι της  
  • Αγνόπιτα, τυρόψωμο κρητικό, που περιχύνεται με μέλι
Οι τρεις μαθητικές ομάδες δοκίμασαν τα παρασκευάσματά τους και τα απόλαυσαν. Παράλληλα διδάχτηκαν ότι η παραδοσιακή κουζίνα είναι υψηλή μαγειρική και η οποία δεν είναι στάσιμη, αλλά εμπνέει και για νέες δημιουργίες.   
Τους μαθητές στο ταξίδι της γευσιγνωσίας συνόδεψαν οι καθηγητές Παυλίνα Φυσάκη και Γιάννης Μπαλαμούτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου