Κυριακή 27 Ιουλίου 2025

Πιο γευστικές

 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
του Μάνου Δημητρούλη*

Χρησιμοποιούνται και για να συγκρατούν το περιεχόμενο που προσθέτουμε στην παρασκευή τοστ ή σάντουιτς αντικαθιστώντας το ψωμί ή την αραβική πίτα, αλλά είναι και πιο γευστικές οι τορτίγιες. Επιπλέον γίνονται και βάση πίτσας ή κρέπες…

Υλικά
 
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. baking powder
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το baking powder, αλάτι, νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε ένα κορδόνι, χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια.
Ανοίγουμε αρχικά με τα δάχτυλα μας και στη συνέχεια με πλάστη.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν καιιι.. απολαμβάνουμε
 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά τορτίγια
 
Ενέργεια: 152 kcal
Υδατάνθρακες: 25 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.1 γρ.
Λιπαρά: 5.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.9 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.

ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου