Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η Βουλή των Ελλήνων

Στο κτίριο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το Κοινοβούλιο επισκέφτηκαν δύο τμήματα της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.  

Η ξενάγηση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο σύντομης διάρκειας που αναφερόταν στην ιστορία του κτιρίου. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου  είχανε την ευκαιρία να δούνε από κοντά σπάνια χειρόγραφα, δημόσια έγγραφα, κειμήλια και έργα τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «Ιωάννης
Καποδίστριας: η πορεία του στον χρόνο». Ακολούθησε προβολή βίντεο με μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και το έργο του σημαντικού αυτού πολιτικού και διπλωμάτη. Ο πρώτος και χαρισματικός κυβερνήτης που δεν πρόλαβε να καταστήσει την Ελλάδα οργανωμένο κράτος, όπως έκανε την Ελβετία. Η δολοφονία του, από υπηρέτες ξένων συμφερόντων, επηρέασε την δυναμική και ευοίωνη πορεία του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Την πολιτική συνέχεια την καθόρισε ο Κωλέττης, το λανθασμένο πρότυπο ηγέτη, που διαιωνίστηκε...
Τελευταίος σταθμός, η αίθουσα της Ολομέλειας. Καθώς δεν γινόταν συνεδρίαση εκείνη την ώρα επέτρεψαν να καθίσουν, μαθητές και συνοδοί καθηγητές, στα βουλευτικά έδρανα και η ξεναγός έκανε μια λεπτομερή περιγραφή του χώρου. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την διαρρύθμιση της αίθουσας.
Πριν αναχωρήσουν, στάθηκαν για λίγο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου εκείνη την ώρα γινόταν και η αλλαγή φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου