Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Let’s do it Greece

Γίνε η αλλαγή που περιμένεις

Συμμετοχή στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση Let’s do it Greece, είχε η ομάδα Εθελοντισμού του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην παραλία της 3ης Μαρίνας Γλυφάδας.

Σημείο συνάντησης ήταν το κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελώνων  ΑΡΧΕΛΩΝ. Εκεί συγκεντρώθηκαν μέλη του Let’s do it Greece και εθελοντές  από σχολεία  και πολιτιστικούς συλλόγους της Γλυφάδας καθώς και από τον Αρχέλων. Στόχος να καθαριστεί η παραλία της 3ης μαρίνας από οποιοδήποτε σκουπίδι. Μοιράστηκαν σακούλες σκουπιδιών και γάντια, όλοι ξεχύθηκαν στη παραλία, η οποία είχε και αρκετό κόσμο καθώς ο καιρός ήταν πολύ καλός.
Γέμισαν αρκετές σακούλες τα υπολείμματα της ανθρώπινης αδιαφορίας, γνωστά και ως σκουπίδια, στην συνέχεια η παραλία «έλαμπε» από καθαριότητα. Ο στόχος είχε επιτευχθεί.
Στο τέλος και αφού βγήκαν οι απαραίτητες  φωτογραφίες, δόθηκε το ραντεβού για την επόμενη φορά  με χαμόγελα!
Το 2008 μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκίνησε μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ο στόχος ήταν δύσκολος όμως επιτεύχθηκε χάρις στις   προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε Let’s do it και πήρε διεθνείς διαστάσεις.
Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζήτησαν  για το πως θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκίνησε  το Let’s do it Greece . Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού στην Ελλάδα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι ο συντονισμός της πραγματοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές, οι οποίοι απαρτίζουν την Κεντρική Οργανωτική Ομάδα. Στόχος τους είναι να διαδώσουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας και να δημιουργήσουν δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των πολιτών… Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα  έκανε την πρώτη της προσπάθεια να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και έφτασε τους 20.000 εθελοντές.  
Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνετε  η συγκεκριμένη δράση.Στόχος δεν είναι να γίνονται μόνο καθαρισμοί αλλά να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας.Να αλλάξει η αντιμετώπιση των ανθρώπων  απέναντι σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα , όπως η διαχείρηση των απορριμάτων και η πρόληψη στη παραγωγή των αποβλήτων.
Στην φετινή κινητοποίηση, το Let’s do it Greece  2017, είχε ως  κεντρικό σύνθημα το «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις». Περισσότεροι από 3.500 φορείς συντονίστηκαν σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ξεπεράστηκε ο αρχικός στόχος των 100.000 εθελοντών σε ολόκληρη τη χώρα. Εντυπωσιακές δράσεις καθαρισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στο τέλος και αφού βγήκαν οι απαραίτητες  φωτογραφίες , δόθηκε το ραντεβού για την επόμενη φορά  με χαμόγελα.
ΜΑΡΙΑ ΣΙΑΠΑΤΟΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου