Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Το νόστιμο «ορφανό»

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Βασικό μέρος της παραδοσιακής διατροφής αποτελούν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Ο συνδυασμός τους προσφέρει ένα εξαιρετικό γευστικό και θρεπτικό αποτέλεσμα! 

ΥΛΙΚΑ

½ πακέτο κριθαράκι
3 κολοκύθια
½ κόκκινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σφηνοπότηρο ούζο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο καρότο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 μεγάλη τομάτα κομμένη καρέ, κυβάκια
1 πρέζα κανέλα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το λάδι με το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο, τα ψιλοτζιγαρίζουμε και σβήνουμε με ούζο. Ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ και φέρνουμε μια στροφή. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κανέλα, προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Το ζουμί πρέπει να είναι αρκετό και ψιλοχυλωμένο. 
Παίρνουμε, μετά,  ένα πυρέξ και αναποδογυρίζουμε ό,τι είναι μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
Τότε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι τα αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο.
Προσοχή μην σας ρουφήξει το ζουμί, να γίνει ένα ωραίο χυλωτό ζουμί.

ΣΟΦΙΑ ΒΕΚΙΛΟΓΛΟΥ

ΣΣ. Η συνταγή της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας της καθηγήτριας Ασπασίας Αμβράζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου