Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑΛ)

ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ

Ενημερώθηκαν για το θεσμό των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ώστε να σχηματίσουν άποψη για να επιλέξουν τον τύπο λυκείου που πρόκειται να φοιτήσουν. Την ενημέρωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Γλυφάδας, Θεόδωρος Κόκορης και Ιωάννης Φούρλας.

Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) συνδυάζει την γενική παιδεία με την τεχνική  επαγγελματική γνώση. Προσφέρει απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας με επαγγελματικά δικαιώματα. Δίνει την δυνατότητα οι απόφοιτοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα TEI και AEI. Μπορούν να εγγράφονται στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Στο δε προαιρετικής επιλογής μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας πραγματοποιείται η εκπαίδευση στο χώρο εργασίας, δημόσιο ή ιδιωτικό, τις τέσσερις ημέρες με αμοιβή και ασφάλιση και μία ημέρα στο σχολείο, παράλληλα αναβαθμίζονται και τα επαγγελματικά προσόντα.
Το ΕΠΑΛ Γλυφάδας στεγάζεται σε άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του είναι καλαίσθητα διαμορφωμένος. Διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή και εργαστήρια ευρωπαϊκών προδιαγραφών και προετοιμάζει επιτυχώς την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. 
Οι τομείς που λειτουργεί είναι (πατήστε πάνω τους για περισσότερες πληροφορίες):

Το ΕΠΑΛ Γλυφάδας βρίσκεται στην διεύθυνση: Ιλίου 17 & Αγαμέμνονος, δίπλα από το 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας. Πρόσβαση υπάρχει με την Δημοτική συγκοινωνία και με τα αστικά λεωφορεία 124, 128 και 154. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά: 2109633475 και 2109614422, με e-mail: 1epal-glyfad@sch.gr καθώς και από την ιστοσελίδα: 1epal-glyfad.att.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου