Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πρωτότυπα και θρεπτικά

 Ιδέες για σάντουιτς 

Όπως ήδη μάλλον θα γνωρίζετε, είναι προτιμότερο να ετοιμάζετε εσείς στο σπίτι τα σνακ που θα καταναλώσει το παιδί σας στο σχολείο, καθώς είναι συνήθως πιο θρεπτικά από αυτά που μπορεί να αγοράσει από το κυλικείο του σχολείου. Αν σας παραπονιούνται για τα απλά και μονότονα τοστ με τυρί και γαλοπούλα, σας προτείνουμε κάποιες ιδέες για πρωτότυπα και θρεπτικά σάντουιτς, με εύκολη εκτέλεση και με υλικά που τυχόν σας έχουν περισσέψει, τα οποία μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του παιδιού σας.


Σάντουιτς με κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές και γιαούρτι

1 μπαγκέτα ολικής άλεσης
2-3 κομματάκια κοτόπουλο ψητό ή βραστό
4-5 κομματάκια χρωματιστές πιπεριές
1 κ.σ. γιαούρτι

Το συγκεκριμένο σάντουιτς είναι ιδιαιτέρως γευστικό και θρεπτικό. Με το κοτόπουλο αποφεύγετε τα βλαβερά λιπαρά, ενώ με το γιαούρτι αντικαθιστάτε άλλες λιγότερο ωφέλιμες λιπαρές ύλες, όπως η μαγιονέζα. Για επιπλέον χρώμα και γεύση προσθέτετε τις χρωματιστές πιπεριές, οι οποίες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.

Σάντουιτς με ψητά λαχανικά, τυρί φέτα και πάστα ελιάς

2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
1 ροδέλα μελιτζάνα ψητή & 2-3 ροδέλες κολοκυθάκι βραστό
1 κομματάκι τυρί φέτα
2 κ.γ. πάστα ελιάς

Το σάντουιτς αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα, προκειμένου να καταναλώσουν τα παιδιά σας λαχανικά, αλλά και για να αξιοποιήσετε τα ψητά λαχανικά που σας έχουν περισσέψει. Προτιμήστε ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, ενώ για επιπλέον γεύση και θρεπτικά συστατικά, προσθέστε τυρί φέτα και πάστα ελιάς. 

Σάντουιτς με μπιφτέκι, μαρούλι και ντομάτα

1 ψωμάκι στρογγυλό
1 μέτριο μπιφτέκι ψητό
1 φύλλο μαρούλι
2 φέτες ντομάτα

Το σάντουιτς αυτό, τύπου «burger», αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση, καθώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μπιφτέκια που τυχόν σας έχουν περισσέψει, ενώ παράλληλα αρέσει ιδιαιτέρως στα παιδιά. Επίσης, για περισσότερα οφέλη, προσθέτετε τα λαχανικά που τους αρέσουν, όπως μαρούλι και ντομάτα.     

Σάντουιτς με αραβική πίτα, γαλοπούλα βραστή, αβγό και καρότο

1 αραβική πίτα
1 φέτα γαλοπούλα βραστή
1 φέτα κίτρινο τυρί
1 αβγό βρασμένο
2 φύλλα μαρούλι
Τριμμένο καρότο

Μια ακόμη καλή ιδέα αποτελεί το σάντουιτς με αραβική πίτα, αντί για ψωμί, για να παρέχετε ποικιλία στα παιδιά. Με τη βραστή γαλοπούλα και το κίτρινο τυρί αποφεύγετε τα επιβλαβή λιπαρά, ενώ, το αβγό, το οποίο μπορεί να παραλειφθεί σε περίπτωση που η μέρα είναι ιδιαιτέρως ζεστή, αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών. Τέλος, για γεύση, αλλά και για περισσότερα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να προσθέσετε μαρούλι και καρότο τριμμένο.

Στην περίπτωση που το παιδί σας ντρέπεται να καταναλώσει στο σχολείο το σπιτικό σάντουιτς που του έχετε ετοιμάσει, για να γίνει πιο αποδεκτό, σας προτείνουμε να φροντίζετε για μια όμορφη συσκευασία. Για παράδειγμα, μπορείτε να το τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και όχι σε αλουμινόχαρτο ή να το συσκευάζετε στα συνήθη χάρτινα σακουλάκια.

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου