Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

«ΕΛΠΙΔΕΣ»

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» είναι το τετρασέλιδο έντυπο μικρού μεγέθους που εξέδιδε το εξατάξιο Γυμνάσιο της Τερψιθέας Γλυφάδας. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1972 έως τον Απρίλιο του 1975. Εκδόθηκαν συνολικά 22 φύλλα με συχνότητα ενός ή δύο μηνών κατά την διάρκεια της διδακτικής περιόδου.  Το σχολείο στεγαζόταν στο κτίριο του σημερινού 16ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας.

Το 1976 μεταφέρθηκε  στην σημερινή του θέση, στο «γεφυράκι»,στο ανεγερθέντα δικό του κτίριο με την νέα ονομασία 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Η τοποθεσία αυτή επιλέχθηκε για να εξυπηρετεί καλύτερα το  μαθητικό του δυναμικό που προερχόταν από τις περιοχές της Τερψιθέας, των Σουρμένων και της Αργυρούπολης.
Το ξεφύλλισμα των ΕΛΠΙΔΩΝ παρουσιάζει τα όνειρα και τα ενδιαφέροντα των τότε εφήβων καθώς και την σχολική ζωή. Η γνωριμία με τα μαθητικά χρόνια των γονέων ή των παππούδων των σημερινών μαθητών. Νοσταλγική αναδρομή για τους χθεσινούς μαθητές! Οι έφηβοι που βρέθηκαν στο μεταίχμιο της δικτατορίας και της δημοκρατίας, της καθαρεύουσας και της δημοτικής γλώσσας…
Παρουσιάζονται σε αρχείο pdf τα 21 φύλλα ( λείπει ένα το 20ο φύλλο και το αναζητούμε). Πατήστε ΕΔΩ
Το έντυπο προέρχεται από το αρχείο του Δημήτρη Κεφάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου