Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πλανητάριο Ιδρύματος Ευγενίδου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Eπίσκεψη στο Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου πραγματοποίησε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Οι μαθητές παρακολούθησαν την ψηφιακή εκπαιδευτική ταινία «Η ζωή στο Σύμπαν».

Η προβολή ασχολήθηκε με την έναρξη  και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, ωστόσο δεν έμεινε μόνο σε αυτό.Παρουσιάστηκε ανά στάδια, το πως πιθανόν να δημιουργήθηκε η ζωή στη Γη, καθώς και το πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί ζωή σε άλλους πλανήτες. Η προβολή έδωσε έμφαση στην προσπάθεια των επιστημόνων να βρουν πλανήτες που να είναι παρόμοιοι με την Γη και την ανακάλυψη ζωής έξω από την Γη. Διατυπώθηκε η προοπτική του να υπάρχει υποθαλάσσια ζωή σε μακρινούς πλανήτες, στο απέραντο διάστημα που μέχρι στιγμής ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να φτάσει. Ειδική αναφορά έγινε στον πλανήτη Άρη παρουσιάζοντας πώς οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν αν υπάρχουν οι  συνθήκες για να υπάρχει ζωή. 
Οι τρισδιάστατες εικόνες που προβάλλονταν στον θόλο του Πλανητάριου και η εξαιρετική  ακουστική του χώρου συνεπήραν τους θεατές και συνέβαλλαν στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος, οι οποίοι μετά το τέλος της προβολής ήταν ενθουσιασμένοι και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνέδεσε παράλληλα πολύ εύστοχα τη θεωρία κάποιων μαθημάτων με αυτά που είδαμε, ώστε να καταλαβαίνουν οι μαθητές κάποια πράγματα πολύ καλύτερα.
Ενδιαφέροντα αντικείμενα διέθετε το Πωλητήριο, όπως πειράματα για παιδιά μέχρι κοσμήματα και ορυκτά,  αλλά με «τσιμπημένες» τιμές. 
Η επίσκεψη στο Πλανητάριο ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους μαθητές, που συνδύασε την γνώση, τον προβληματισμό και την ψυχαγωγία.

Σοφία-Αριάδνη Κόκκωνα, Δήμητρα Μαρκοπούλου, Στράτος Κονταράκης, Μάρω Σταθοπούλου

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
από την προβολή













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου