Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

"Πυθαγόρας"

Πρωτότυπος Διαγωνισμός Μαθηματικών 

Νέο πρωτότυπο διαγωνισμό με την ονομασία ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ  για μαθητές  των τάξεων Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Ο σκοπός του συμπυκνώνεται στη φράση «Η μαθηματική σκέψη μπορεί να γίνει κτήμα όλων των μαθητών».

Ο διαγωνισμός διεξάγεται το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019. Η διάρκειά του είναι μιάμιση ώρα, από 9.30 έως 11.00 και περιλαμβάνει 20 κλιμακούμενης δυσκολίας ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
Καινοτομεί γιατί πρωτεύοντα ρόλο έχει όχι απλά η ανάκληση γνώσεων (ορισμοί, διαδικασίες, τύποι) αλλά ο Μαθηματικός τρόπος σκέψης. Ό,τι χρειάζεται ως προαπαιτούμενο θεωρίας για την απάντηση στα θέματα του διαγωνισμού (τύποι κλπ) είναι στη διάθεση των μαθητών.
Τα θέματα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα δίνοντας έμφαση στους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών και  του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών των τάξεων. Περιλαμβάνουν την ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού στην μικρότερη από τις δύο τάξεις της κάθε ομάδας. Η 1η ομάδα καλύπτει τις τάξεις Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, η 2η τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και η 3η ομάδα τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.
Μοναδική υποχρέωση των μαθητών για να συμμετέχουν είναι η ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (κόστος 10 ευρώ). Ωστόσο, μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της συνδρομής, μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν. Οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται απευθείας στα κέντρα εξέτασης (πατήστε ΕΔΩ).
Ο διαγωνισμός στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του είναι σε πιλοτική μορφή και περιλαμβάνει ως εξεταστικά κέντρα μόνο σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς της Αττικής.
Βραβεύεται ένα ποσοστό  των μαθητών κάθε κέντρου από την κάθε μία από τις 6 τάξεις (Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου) που συμμετέχουν το διαγωνισμό. 
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα της ΕΜΕ (πατήστε ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου