Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Άσκηση σεισμού

ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η πρόληψη είναι ο ασφαλέστερος κανόνας αντιμετώπισης του σεισμού. Στο πλαίσιο αυτό το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και ειδικότερα η υπεύθυνη καθηγήτρια, Ρόζη Αικατερίνη, σχεδίασε την προετοιμασία της εκπαιδευτικής κοινότητας που περιλαμβάνει την ενημέρωση και την άσκηση.
Η άσκηση σεισμού πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και η αντίδραση των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε ως επιτυχής. Διαδικασία που ενισχύει την εξοικείωση με το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και την ψύχραιμη αντιμετώπιση της δυσάρεστης κατάστασης.
Το κουδούνι χτύπησε διακεκομμένα  πριν την ώρα του. «Άσκηση σεισμού», είπε ο καθηγητής και αυθόρμητα οι μαθητές καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία με γρήγορες κινήσεις. Πειθαρχημένα, στην συνέχεια, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο στον ορισμένο χώρο που δεν δημιουργεί κινδύνους και ολοκληρώθηκε η άσκηση με την καταμέτρηση των παιδιών του κάθε τμήματος.
Ανάλογη ετοιμότητα έδειξαν και οι ομάδες Πυρόσβεσης, Πρώτων Βοηθειών, Ψυχολογικής Υποστήριξης, Αναζήτησης αγνοουμένων και Βιβλίων Αρχείου.
Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και την έκτη στον κόσμο με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η ενημέρωση και η προετοιμασία με σκοπό την σωστή αντίδραση, ο μη γένοιτο...
 Εικονογραφημένες οδηγίες για μαθητές βρίσκονται ΕΔΩ και καλόν είναι να τις μελετούν τακτικά. Πληροφορίες για το φαινόμενο του σεισμού είναι ΕΔΩ και σε βίντεο ΕΔΩ. Η αφίσα του ΟΑΣΠ με μέτρα προστασίας πατήστε ΕΔΩ. Προληπτικά μέτρα για το σπίτι σε αφίσα βρίσκονται ΕΔΩ και σε βίντεο ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου