Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Είστε εξαιρετικοί

 ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Το συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο της Γλυφάδας δεν βρίσκεται πλέον σε κατάληψη με απόφαση των μαθητών του λυκείου που συμμετείχαν σε αυτήν την διαμαρτυρία. Την Δευτέρα και τα δύο σχολεία θα λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.
Την εβδομάδα που το σχολείο ήταν στην δικαιοδοσία των μαθητών είναι άξιο προσοχής η υπευθυνότητα που έδειξαν στην διαχείρισή του.
Τα αιτήματά τους με σαφή διατύπωση επικεντρώνονται στην ασφαλή παραμονή στο σχολείο, σε ένα σταθερό σύστημα εξετάσεων, στην βελτίωση των υποδομών και στην κατανόηση από τους ενήλικες. Αιτήματα δικά τους, βγαλμένα από την καθημερινότητα και τις ανησυχίες για το μέλλον τους.
Πρόσεξαν το σχολείο τους! Απέτρεψαν κάθε εξωσχολικό που επρόκειτο να εκτονωθεί καταστρέφοντας. Κατάσταση που χρειάζεται ψυχική δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να αντισταθείς σε καταστροφικούς τύπους.
Διαπραγματεύθηκαν τα αιτήματά τους με ευθύτητα και χρησιμοποιώντας επιχειρήματα για την υποστήριξή τους. Αναπτύχθηκε διάλογος με γονείς, εκπαιδευτικούς και τον αντιδήμαρχο παιδείας Περικλή Δορκοφίκη. Αυθόρμητα κανείς δεν αμφισβήτησε την ορθότητα και την έγκαιρη επίλυσή τους.
Παρέδωσαν το σχολείο καθαρό, όπως το παρέλαβαν, χωρίς απορρίμματα και γραφιστικές «καλλιγραφίες» στους τοίχους. Ο δήμος θα κάνει μόνον την τακτική απολύμανση για τον κορωνοϊό.
Η διαχείριση αυτή ανέδειξε την ομαδικότητα, την συνεργασία, την αυτενέργεια και την κριτική σκέψη των παιδιών. Εφόδια που έλαβαν τόσο από την οικογένειά τους όσο και από το σχολείο.
Είστε εξαιρετικοί! Μην αλλάξετε χαρακτήρα. Να είστε αγωνιστικοί και ανθρώπινοι. Ανακαλύψτε, όμως σύγχρονους τρόπους προβολής των αιτημάτων σας που να αναστατώνουν αυτούς που αποφεύγουν να τα υλοποιήσουν. Η κατάληψη δεν τους τρομάζει και περιορίζει τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των οικονομικά αδυνάτων…

Σχετική δημοσίευση βρίσκεται ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου