Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Τηλεκπαίδευση

 ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ 

Οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας εκπαιδεύτηκαν στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex για την τηλεκπαίδευση. Την  πρωτοβουλία ανέλαβε, με την σύμφωνη γνώμη του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαιδευτικής ευθύνης, Ελευθέριος Χονδρογιάννης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση.
Σκοπός της ενημέρωσης ήταν όταν το σχολείο κλείσει να μην χαθεί η επικοινωνία των εκπαιδευτικών και γενικότερα του σχολείου με τους μαθητές, να μην υπάρξει διακοπή μαθημάτων. Κατάσταση που επιφέρει προβλήματα στην μαθησιακή πορεία των παιδιών.  
Η εκπαιδευτική ενημέρωση υπερέβη αρκετά το καθορισμένο χρονικό διάστημα της κανονικής διάρκειάς της, λόγω του ενδιαφέροντος των συμμετασχόντων. Εκείνο που απομένει είναι η εξάσκηση των καθηγητών για βελτίωση της εξοικείωσης με αυτό τον τρόπο διδασκαλίας.
Οι καθηγητές ενώ είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στην τηλεκπαίδευση, όταν υπάρξει αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, η πολιτεία μένει στις τηλεοπτικές εξαγγελίες…
Το 3ο Γυμνάσιο διαθέτει  τέσσερα λάπτοπ που ανταποκρίνονται στην τηλεκπαίδευση, ενώ απαιτούνται 12, όσα και τα τμήματα για να καλυφθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα! Υπάρχουν όμως και μαθητές που δεν διαθέτουν υπολογιστή και κυρίως σύνδεση στο διαδίκτυο.
Όσοι καθηγητές, προς διευκόλυνση, κάνουν το μάθημα από το σπίτι τους πρέπει να προμηθευτούν σειρά από εξαρτήματα, όπως κάμερα, μικρόφωνο, ακουστικό. Μπορεί το υπουργείο να ορίζει ότι η κάμερα είναι προαιρετική, παιδαγωγικά είναι αναγκαία ώστε οι μαθητές να βλέπουν τον καθηγητή τους κατά την τηλεδιδασκαλία.
Με την ευχή να μην χρειαστεί να κλείσει το σχολείο. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Η τηλεκπαίδευση είναι λύση ανάγκης. Είναι αυτό που λέει ο λαός στις έκτακτες καταστάσεις, «στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι»! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου