Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός

 Τα μέτρα για τα σχολεία

Δημοσιεύθηκαν (ΦΕΚ 4709/Β/23-10-2020, σελίδα 51515) τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που ισχύουν για τα σχολεία και τα φροντιστήρια. Ορίζονται τέσσερα επίπεδα επιδημιολογικής επιτήρησης (χαμηλό, μέτριο, υψηλό και πολύ υψηλό). Η κοινή υπουργική απόφαση ορίζει για το πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία.
Ειδικότερα:
Επίπεδο 1 (πράσινο): Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής.
Επίπεδο 2 (κίτρινο): Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής.
Επίπεδο 3 (πορτοκαλί): Υποχρεωτική είναι χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής.
Επίπεδο 4 (κόκκινο): Λειτουργία των σχολείων με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής. Υπάρχει ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση.

Η διαδρομή από και προς το σχολείο

Η περιφερειακή ενότητα Νοτίου τομέα της Αττικής βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Η χρήση της μάσκας είναι γενικευμένη, φοριέται από την έξοδο από το σπίτι, καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής στο σχολείο με εξαίρεση την ώρα της γυμναστικής και κατά την επιστροφή στο σπίτι.

ΥΓ. Οι δε μάσκες της πολιτείας αναμένονται!... Υπουργείο Υγείας, Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, Ένωση Δήμων Ελλάδας τηρούν «σιγή ιχθύος». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου