ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ
Ευκολοπαρασκεύαστη, υπέροχή και δροσερή συνταγή! Γλύκισμα με περιορισμένες θερμίδες. Το δε γιαούρτι, το κυρίαρχο συστατικό, έχει ενδιαφέρουσα διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και περιέχει βιταμίνες Β και Α καθώς και ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.
Υλικά
1 ζελέ ανανά
1 κουτί κομπόστα ανανά
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές ζάχαρη
Σαντιγί
Κεράσια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι από την κομπόστα (σιρόπι) και μέσα διαλύουμε το ζελέ και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ζελέ, το ρίχνουμε στο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να γίνει το μείγμα λείο. Αφού παγώσει λίγο στο ψυγείο, βάζουμε μέσα στο μείγμα μερικά κομμάτια της κομπόστας. Το γαρνίρουμε με ανανά, κεράσια και σαντιγί. Το σερβίρουμε σε μπολ.
Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου