Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά

 Το νόημα του Αγώνα του 1821

Τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, «Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821», διοργανώνει το «Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού», με την συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και του Γυμνασίου καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και με τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων τους για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.
Τα παιδιά επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν όποια τεχνική θέλουν (ζωγραφική με ακουαρέλα, ξυλομπογιά, πλαστικά χρώματα, λάδι, παστέλ, κολλάζ, σχέδιο με μολύβι ή με πενάκι, ή και μεικτή τεχνική). Η πρωτοτυπία και η ικανότητα των μαθητών να εκφράσουν τις σκέψεις τους μέσα στο έργο τους είναι το κύριο κριτήριο για την επιτυχία στον Διαγωνισμό.
Η καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των έργων είναι η 31η Μαρτίου.
Τα Δημοτικά σχολεία συμμετέχουν με δύο (2) έργα ένα από κάθε τάξη, τα Γυμνάσια με έως τρία (3) έργα σύνολο ένα από κάθε τάξη.
Κάθε έργο που υποβάλλεται ψηφιακά συνοδεύεται με λεζάντα, ένα σύντομο κείμενο (έως 70 λέξεις) που εκφράζει τη σημασία της ζωγραφιάς και πώς την εμπνεύστηκε ο μαθητής. 
Βραβεύονται δύο (2) έργα για το Δημοτικό ένα από κάθε τάξη και τρία (3) έργα για το Γυμνάσιο ένα από κάθε τάξη. Στους πέντε (5) νικητές δίνονται από ένα τάμπλετ και ένα βιβλίο. Επιπλέον απονέμονται και έπαινοι μαζί με βιβλίο στα δέκα (10) καλύτερα έργα των μαθητών. 
Η προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκεται ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου