Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Αισιοδοξία και χαμόγελο

 Επιτέλους  ξανά όλοι μαζί!

Επιτέλους ξανά όλοι μαζί! Μετά από δυόμισι περίπου μήνες μακριά από τις σχολικές τάξεις επιστρέψαμε επιτέλους στην πολυαναμενόμενη εκπαιδευτική κανονικότητα. Ξαναβρεθήκαμε όλοι μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί στα δια ζώσης μαθήματα ,που τόσο πολύ μας είχαν λείψει. Η αμεσότητα του μαθήματος στην τάξη και η συνύπαρξη με τους συμμαθητές μας αποδείχθηκαν αναντικατάστατες και η  μοναδική αλλά παραγνωρισμένη αξία τους αναδείχθηκε, δυστυχώς, μέσα από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε.
Επιτέλους ξανά όλοι μαζί! Στο σχολείο μας, στην τάξη μας, στο μάθημα μας, με τους συμμαθητές μας και τους καθηγητές μας. Το μας  σκοπίμως υπογραμμισμένο για να δηλώσει την σημασία της «συμμετοχής» όλων των παραπάνω στην επίτευξη μιας αποτελεσματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 Επιτέλους  ξανά όλοι μαζί! Με την ελπίδα και την προσδοκία ότι αυτή η επιστροφή θα είναι οριστική και δεν θα ανατραπεί στην πορεία. Με  αισιοδοξία και χαμόγελο, έστω και μέσα από τις μάσκες μας, θα καταφέρουμε όλοι μαζί ενωμένοι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.
                                                                                         Έκτωρ Παπαδέλλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου