Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

«Πρώτη μέρα»

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Επέστρεψαν οι μαθητές στο σχολείο μετά από αναγκαστικό διάλειμμα δυόμιση μηνών, από τις 11 Νοεμβρίου, λόγω κορωνοϊού. Έκδηλη ήταν η χαρά τους, τους έλειψε η δια ζώσης επικοινωνία με τους φίλους και τους συμμαθητές, ιδιαίτερα και το μάθημα στην κανονική τάξη. Το πιστοποιούσαν τα γελαστά και αισιόδοξα πρόσωπά τους.
Ήταν έντονη η επιθυμία τους να κάνουν μάθημα στην αίθουσα διδασκαλίας. Να έχουν τον καθηγητή μπροστά τους. Να βγαίνουν διάλειμμα να κινούνται στην αυλή και να αντικρίζουν τους συμμαθητές στο φυσικό περιβάλλον.
Επανήλθαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, το είχαν ανάγκη! Όλο αυτό το μακρύ διάστημα βρισκόντουσαν μπροστά σε μια οθόνη. Μάθημα, εργασίες, φροντιστήρια, ψυχαγωγία, επικοινωνία ήταν ψηφιακή. Τους κούρασε!...
Οι μαθητές ήλθαν στο σχολείο φορώντας μάσκα και στην είσοδο ελέγχθηκαν από θερμοκάμερα. Οι αίθουσες καθαρές και με αντισηπτικά. Μια επιστροφή όπου όλη η λειτουργία του σχολείου είναι προσαρμοσμένη σε μέτρα που περιορίζουν την διασπορά του κορωνοϊού. 
Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας τους υποδέχθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, ευχήθηκε «καλή αρχή» και είχε προσωπική αντίληψη για τα προληπτικά μέτρα προστασίας που χειρίζεται ο δήμος. Σύντομα δε οι μαθητές θα λάβουν από τον δήμο και μάσκα προστασίας στο κατάλληλο μέγεθος για την ηλικία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου