ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Γλύκισμα που παρασκευάζεται κυρίως από αλεύρι, σταφίδες, αυγά, βούτυρο και ζάχαρη. Έδεσμα των αγγλόφωνων χωρών η πουτίγκα, που προσαρμόστηκε και στην ελληνική κουζίνα, κυρίως η αμερικάνικη εκδοχή της. Χρειάζεται κατανάλωση με μέτρο γιατί είναι γλυκό με αρκετές θερμίδες, λόγω της γευστικής έλξης παρασύρεσαι…
Υλικά
3 κουταλιές σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές brandy
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγών
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τις σταφίδες με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη, το ζελέ λεμόνι, τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει η κρέμα, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου