Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Σημαντική και αξιόπιστη λύση.

 Αποθήκευση «cloud»

Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμβαδίζει με την εξέλιξη των μέσων αποθήκευσης πληροφοριών. Ένας από τους πρώτους δίσκους ήταν ο IBM 1311 που είχε δυνατότητα αποθήκευσης μέχρι 7,25 mega bytes, ελάχιστα για την σημερινή εποχή αλλά επανάσταση για τότε. Όμως το cloud αρκετά χρόνια μετά την δημιουργία του το 1960, από τον Joseph Carl Robnett Lickliden,  έχει αρχίσει να τραβάει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών τελευταία.
Το cloud είναι σαν ένα σύννεφο το οποίο μπορούμε να δούμε από όπου και αν βρισκόμαστε, με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε πάντα διαθέσιμες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε τις οποίες έχουμε αποθηκεύσει. 
Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους χρήσης του είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τα μηνύματα αποθηκεύονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή και μπορούμε να τα διαβάσουμε από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, όσο έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για αυτό τα αρχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν πιάνουν χώρο στον υπολογιστή μας αλλά στους υπολογιστές του παρόχου μας. 
Το cloud γενικότερα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο. Ένας από τους παρόχους αποθηκευτικού χώρου στο cloud είναι η Microsoft με το one drive. Παρέχει δωρεάν 5 giga bytes για αποθήκευση αρχείων και είναι συμβατό και με κινητές συσκευές. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο και πολύ ευχάριστο στη χρήση. Για να το αξιοποιήσουμε θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό Microsoft. Έπειτα το μόνο που χρειάζεται είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής στις ηλεκτρονικές μας συσκευές και μπορούμε με το πάτημα μερικών κουμπιών να ανεβάσουμε τα αρχεία μας και ως αποτέλεσμα να έχουμε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε σημείο του κόσμου. 
Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου και με την συνεχή εξέλιξη των μέσων μαζικής αποθήκευσης πληροφοριών, το cloud θα αποκτήσει περισσότερη μεταξύ των χρηστών ως η πιο σημαντική και αξιόπιστη λύση.

Ζαφειρόπουλος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου