Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Εύα Κασιάρου

ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ

Αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης στα χρόνια της γερμανικής κατοχής ανάμεσα σε μια Ελληνίδα και έναν Εβραίο. Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται όταν παίρνει φωτιά το διαμέρισμα της γιαγιάς Άννας του 11χρονου Χρήστου Αχτάρη. Πηγαίνοντας να δουν τι έχει συμβεί, πέφτει στα χέρια του ένα παλιό ημερολόγιο καθώς και ένα κλειδί που είναι ραμμένο στο στρίφωμα του παλτού της γιαγιάς.
Η γιαγιά διηγείται την αγάπη που είχε στο πρόσωπο του Ιάκωβου, για τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και τον χωρισμό τους καθώς οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους Γερμανούς. 
Η οικογένειά της αποφασίζει να την βοηθήσει να τον βρει, δυστυχώς όμως ανακαλύπτουν, ότι ο Ιάκωβος είχε φύγει από τη ζωή.
Το βιβλίο συνδυάζει πολλά ιστορικά στοιχεία  με μια ιστορία αγάπης, βγαλμένη από τη ζωή. Αναδεικνύει ότι η αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους δεν γνωρίζει εθνικότητες.
Τα συναισθήματα ποικίλουν, συγκίνηση και λύπη για τα δύσκολα εκείνα χρόνια, αγωνία για το αν θα βρεθεί ο Ιάκωβος και χαρά για την δύναμη της αγάπης που πάντα νικά.
[Εκδόσεις «Κόκκινη κλωστή δεμένη», σελίδες 120, έτος έκδοσης 2017]

ΧΡΥΣΑ ΓΑΒΡΑ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου