Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Λόγω καιρού και κορωνοϊού

 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κλειστά τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της περιφέρειας Αττικής, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για την ακρίβεια διακόπτεται η δια ζώσης διδασκαλία.
Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια Αττικής λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πρόκειται να πλήξουν την Αττική αλλά και των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  Συγκεκριμένα οι αίθουσες κατά την διάρκεια της διδασκαλίας πρέπει να αερίζονται. Οι πολικές θερμοκρασίες που θα επικρατούν με τα ανοικτά παράθυρα είναι κοινά αντιληπτό ότι μάθηση με παγωνιά δεν συνδυάζονται.
Το υπουργείο Παιδείας την απώλεια των μαθημάτων την λύνει με τηλεκπαίδευση, που «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης», σύμφωνα με ανακοίνωσή που δημοσιοποίησε.
Το υπουργείο δεν μνημονεύει ότι η τηλεκπαίδευση γίνεται με τον εξοπλισμό αλλά και το διαδικτυακό πάροχο των εκπαιδευτικών.  Δύο χρόνια που είναι έντονο το πρόβλημα, αμέλησε να φροντίσει να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί καλύτερο εξοπλισμό που να διευκολύνει την διαδικτυακή τους διδασκαλία. Υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά…  
Υπάρχει, όμως, το φιλότιμο των εκπαιδευτικών που σώζει την κατάσταση και το  Υπουργείο Παιδείας καμαρώνει ως γύφτικο σκεπάρνι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου