Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η Αφροδίτη σήμερα

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Η έκθεση «Η Αφροδίτη σήμερα» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών Hollar και του Κέντρου Κλασικών Σπουδών του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, και διερευνά την πρόσληψη της αρχαίας θεάς του έρωτα από τη σύγχρονη τσεχική τέχνη. Περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα έργα από είκοσι δύο σύγχρονους χαράκτες και χαράκτριες και, μέσα από τις πολλαπλές προσεγγίσεις του θέματος, συμβάλλει στην επίκαιρη συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και την αντανάκλασή της στην καλλιτεχνική δημιουργία.
Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Προεδρίας της Τσεχίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρα με σπουδαία παράδοση στη χαρακτική. Αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου Γουναρόπουλου με το Τσεχικό Κέντρο της Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.
Η έκθεση διαρκεί έως 31 Ιανουαρίου, έχει ελεύθερη είσοδο, είναι ανοικτά από Τρίτη έως Σάββατο, τις ώρες 9:00-16:00  και το μουσείο βρίσκεται στην οδό Γουναροπούλου 6 στα Άνω Ιλίσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου