Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (5/23)

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

Κάποτε υπήρχε ένας βασιλιάς που κυβερνούσε επί πολλές δεκαετίες τίμια και σωστά το βασίλειο του. Μία μέρα σκέφτηκε να βάλει μία δοκιμασία στον λαό του, για να εξετάσει τον χαρακτήρα των πολιτών του.
Έτσι τοποθέτησε έναν μεγάλο βράχο στη μέση του κεντρικού δρόμου και κρύφτηκε για να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του κάθε πολίτη. Οι πρώτοι που πέρασαν ήταν μία παρέα πλουσίων που ήθελε να πάει για διασκέδαση και μόλις είδαν το βράχο, άρχισαν να βρίζουν τον βασιλιά ότι δεν φροντίζει για τη συντήρηση των δρόμων. Δεν μετακίνησαν φυσικά τον βράχο,  αλλά με μεγάλη δυσκολία πέρασαν από το πλάι.
Μετά από ώρα εμφανίστηκε ένας εργάτης. Ήταν φανερά κουρασμένος και το μόνο που ήθελε ήταν να πάει στο σπίτι του, για να ξεκουραστεί. Μόλις είδε τον βράχο δυσανασχέτησε, αλλά σκέφτηκε ότι δεν είχε άλλη λύση παρά να το μετακινήσει. Άλλωστε σκέφτηκε, ότι αν δεν το έκανε αυτός, θα ταλαιπωριόταν ο επόμενος που θα τον συναντούσε και ίσως να μην είχε τη δυνατότητα να τον μετακινήσει. Έτσι έβαλε όλη του τη δύναμη και μετά από πολλή προσπάθεια, κατάφερε να το κουνήσει και να τον απομακρύνει από το δρόμο.
Στο σημείο που βρισκόταν ο βράχος υπήρχε ένα σημείωμα. Το σημείωμα έλεγε το εξής: «για το έργο που προσέφερες θα ανταμειφθείς, έλα στο παλάτι μου να με βρεις!». Ο εργάτης πήγε στο ανάκτορο και ο βασιλιάς τον αντάμειψε με ένα καινούργιο σπίτι και πολλά χρήματα.
Πολλές φορές στη ζωή μας θεωρούμε ότι τα εμπόδια που μας εμφανίζονται, δηλαδή οι δυσκολίες στη ζωή μας είναι τεράστιες και δεν κάνουμε τίποτα να τις αντιμετωπίσουμε. Πάντα κατηγορούμε τους γύρω μας και περιμένουμε από τους άλλους να λύσουν τα προβλήματά μας. Αν όμως τα αντιμετωπίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, θα γίνουμε καλύτεροι και ακόμη πιο δυνατοί και θα βελτιώσουμε τη ζωή μας.

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ 

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί μαθητική εργασία που έγινε με αφορμή την παρουσίαση, από την καθηγήτρια Γεωργία Αλειφέρη, παραμυθιών που ανθολογούνται στο σχολικό εγχειρίδιο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Γυμνασίου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη συγγραφή παραμυθιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου