Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Tim Marshall [Τιμ Μάρσαλ]

 ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ 

Ο συγγραφέας του βιβλίου έχει χρόνια εργαστεί ως ανταποκριτής ειδήσεων και αυτό του επέτρεψε να έχει μία πιο σφαιρική εικόνα του κόσμου. 
Το συγκεκριμένο βιβλίο σε κερδίζει και είναι η δυνατότητα να γνωρίσεις ένα τόπο μέσω της Γεωγραφίας και παράλληλα να μαθαίνεις και την ιστορία του.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω κατανοώντας τη Γεωγραφία της γης, μπορούμε να κατανοήσουμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον πλανήτη μας! Άρα με το συγκεκριμένο βιβλίο έχεις τη δυνατότητα να λύσεις πολλές απορίες.
Θέτει το πολύ σημαντικό θέμα αυτό της κλιματικής αλλαγής, της ζημιάς που έχουμε προκαλέσει στη γη.
Η γεωγραφία του κόσμου αλλάζει, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις. Το βιβλίο αυτό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εικονογράφηση του καθώς και οι συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέχει. 
[Εκδόσεις Διόπτρα, σελίδες 80, έτος έκδοσης 2020, μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα, εικονογραφηση: Grace Easton &  Jessica Smith, ξενόγλωσσος τίτλος: Prisoners of geography]. 

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου