Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Louisa - May Alcott [Λουΐζα-Μέι Άλκοτ]

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

Η Μεγκ, η Μπεθ, η Τζο και η Έιμη, οι τέσσερις κόρες του δόκτορα Μαρτς, αγαπούν τρυφερά η μία την άλλη. Όμως, ακόμα και πιο αγαπημένες οικογένειες γνώριζαν δύσκολες στιγμές. Ο κύριος Μαρτς έφυγε τον πόλεμο και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο σπίτι. Ίσως οι μικρές να μην πάρουν δώρα τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς έχουν μία χαριτωμένη μητέρα, που ξέρει να τις μαθαίνει να ανακαλύπτουν την καλή πλευρά κάθε πράγματος. Και σε λίγο, βρίσκουν και έναν σύντροφο στα παιχνίδια τους, το γείτονά τους, Λόρι Λόρενς. Αλλά ξαφνικά, μένουν ολομόναχες. Ο πατέρας τους πέφτει άρρωστος βαριά και η μητέρα τους πρέπει να πάει να του συμπαρασταθεί.
 Οι μεγάλες περιπέτειες αρχίζουν… Η Μέγκ είναι λογική, η Τζο ζωηρή, ένα αληθινό αγοροκόριτσο, και η Μπέθ πολύ γλυκιά, και η Έιμι ένα διαβολάκι, ίσως κάπως παραχαϊδευμένη. Καθεμιά τους γνωρίζει δοκιμασίες εκείνο το χρόνο και όταν έρχονται τα επόμενα Χριστούγεννα, ο αναγνώστης έχει μάθει να γνωρίζει τις κυρίες του δόκτορος Μαρτς και να τις αγαπάει… 
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πως μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί τον πόλεμο, επιπλέον περιέχει δράση, αγωνία, συγκίνηση και ελπίδα.
[Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑΣ, σελίδες 216, έτος έκδοσης 2013, μετάφραση: Γιώργος Τσουκαλάς, ξενόγλωσσος τίτλος: little women].

ΘΩΜΑΪΣ ΤΖΕΡΕΜΕ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου