Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Λεμονογλυκό

 ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ
του Μάνου Δημητρούλη*
 
Φτιάχνουμε τάρτα λεμονιού και το σπίτι μοσχοβολά!
 
ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
 
200 γρ. Digestive (μπισκότα )χωρίς ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
130 γρ. Βασιλικούς Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι μουλιασμένους σε καυτό νερό

Για την κρέμα λεμονιού
 
80 ml χυμό λεμονιού
3 αυγά
150 γρ. μέλι
120 γρ. βούτυρο light ( χαμηλών λιπαρών)
ξύσμα από 2 λεμόνια
40 γρ. φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα Digestive χωρίς Ζάχαρη με τους χουρμάδες και το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και απλώνουμε σε ταρτιέρα σιλικόνης.
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα αυγά με το μέλι και το χυμό λεμονιού και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύουμε για 15 λεπτά μέχρι τα αυγά να βράσουν και η κρέμα να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες (3-4) μέχρι να πήξει η κρέμα.
 
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου