ΤΑΡΤΑΡ ΤΟΝΟΥ
του Μάνου Δημητρούλη*
Χρησιμοποιούμε τον τόνο στη διατροφή, προκειμένου να πάρουμε υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και λίγες θερμίδες. Σήμερα έχουμε μια συνταγή για ταρτάρ τόνου, που πάει αυτό το τόσο πολυχρησιμοποιημένο υλικό σε άλλο επίπεδο!
Υλικά για 2 μερίδες
• 1 συσκευασία τόνου σε νερό 112 γρ
• 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
• 1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 10 ψιλοκομμένα ντοματίνια
• χυμό από μισό λάιμ
• ξύσμα από 1 λάιμ
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, τοποθετούμε δύο μικρά τσέρκια σε 2 πιατάκια και γεμίζουμε με το μείγμα του τόνου.
• Πιέζουμε καλά από πάνω με ένα κουτάλι για να πάρει ωραίο σχήμα.
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να ανακατευτούν οι γεύσεις.
• Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά μερίδα
Ενέργεια: 199 kcal
Υδατάνθρακες: 14.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 15 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου