Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Athens Science Festival

Ξεσκεπάζοντας το ψέμα 

Στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, συμμετέχει και το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία «πειραμάτων επίδειξης», με θέμα: «Ξεσκεπάζοντας το ψέμα». Η εκδήλωση φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις «Δεξαμενές Καθαρισμού».

Το Σάββατο 1 Απριλίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, οι καθηγήτριες Αικατερίνη-Μαρία Ρόζη και Γεωργία Πράππα μαζί με  31 μαθητές του σχολείου, διαχωρίζουν με διασκεδαστικούς και πρωτότυπους τρόπους τις αλήθειες από τα ψέματα. Πειράματα φυσικής και χημείας με απλά υλικά και ιδιοκατασκευές των μαθητών (από την ύλη του Γυμνασίου) που αν και στην αρχή φαίνονται μαγικά… διαπιστώνουμε ότι δεν είναι. Παρ‘ όλο που οι φυσικές επιστήμες μαγεύουν, για όλα υπάρχει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη εξήγηση!
Το Athens Science Festival 2017 έχει ως θέμα, «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας» και διεξάγεται το διάστημα 29 Μαρτίου – 2 Απριλίου και οι ώρες λειτουργίας του είναι: Τετάρτη – Παρασκευή: 09:00 έως 22:00, Σάββατο & Κυριακή: 11:00 έως 22:00 και η είσοδος κοστίζει 3€. Μετέχουν 130 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, παρουσιάζονται 90 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, λειτουργούν 40 εργαστήρια για παιδιά, 20 workshops, γίνονται 40 ομιλίες, λειτουργούν 5 Εκθέσεις Τέχνης και Επιστήμης, προβάλλονται Ντοκιμαντέρ, διεξάγονται Συναυλίες, Διαγωνισμοί και Stand Up Science.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ βρίσκεται ΕΔΩ και οι όροι, δικαιώματα και υποχρεώσεις, του εισιτηρίου εισόδου είναι ΕΔΩ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου